2024. március 19. - József, Bánk

Új edző a győri kosárcsapat élén

Iványi Dalma lett az Uni Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.
2020. április 29. szerda 12:13 - HírExtra

A klub szerdán hivatalos internetes felületein adta hírül, hogy a következő szezonban a 44 éves, 134-szeres válogatott klasszis ül majd a kispadon.
    
"Egy-másfél éve érett bennem a gondolat, hogy kipróbálnám magam a legmagasabb szinten is, nagyon várom ezt a lehetőséget" - mondta az M4 Sportnak Iványi Dalma. "A hozzám közel állók mind támogattak a döntésemben, amely egyben azt jelenti, hogy véget ért a megbízatásom a PVSK akadémiáján. 

Húsz év után elhagyom Pécset, és remélem, most jó ideig győri lakos leszek. Elsőként egészséges magabiztosságot, hitet és összetartást szeretnék alapként kiépíteni, és jó légkörben dolgozni" - mondta a korábbi klasszis hozzátéve, hogy párhuzamosan tovább dolgozik a női válogatott szakmai stábjában is.
    
Fűzy András klubelnök úgy vélte, Iványi Dalma olyan, mint egy jó cabernet, amely a hatodik év után hozza ki magából a legjobb ízeket.
    
"A viccet félretéve, egy lendületes, fiatal stábot képzeltünk el a csapat élén. Próbálunk minél több magyarnak lehetőséget adni, egy építkező programot indítottunk el, ezért 3 plusz 2 éves szerződést ajánlottunk Dalmának. Szerény célokat tűzünk ki, nem helyezésben gondolkodunk, de a hosszú távú cél az, hogy bajnokok legyünk" - fejtette ki a sportvezető, aki elárulta, hogy Székely Norbert szövetségi kapitányra tanácsadóként számít az egyesületben.
    
A Rába-partiak a szerb Milos Pavlovic irányításával kezdték meg a szezont, akit decemberben a győri utánpótlásban dolgozó bosnyák Merim Mehmedovic váltott. A szezon márciusban félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt, s a szövetség nem hirdetett bajnokot. A leállás idején a Győr 10 győzelemmel és 12 vereséggel a tabella 8. helyén állt.
    
A 2014-ben visszavonult Iványi Dalma a PVSK-val és a PINKK-kel összesen tíz bajnoki címet és 11 kupaaranyat gyűjtött, emellett kétszeres Euroliga-bronzérmes. A válogatottal egy világ- és négy Európa-bajnokságon szerepelt. Ő volt az első magyar, aki pályára lépett az észak-amerikai ligában (WNBA), ahol a Utah Starzz, a Phoenix Mercury és a San Antonio Silver Stars együttesét erősítette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását