2024. április 26. - Ervin

Tíz újabb halott - magas a magyar halálozási arány

Meghalt 10 újabb beteg, és 48-cal 1458-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölték a koronavirus.gov.hu-n hétfő reggel.
2020. április 13. hétfő 11:19 - HírExtra

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, és meghalt újabb 10 idős, krónikus beteg. Ezzel 109-re emelkedett az elhunytak száma.
    
Az oldal adatai szerint 120-an már gyógyultan távoztak a kórházból. Jelenleg 15 333-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 34 819.

A hivatalosan fertőzötteknek nyilvánítottak számából és a hivatalosan a koronavírus miatt elhunytak számából jön ki a 7,02 százalékos halálozási arány, ami a régióban messze a legrosszabb. Ennek oka lehet az, hogy igen kevés tesztet végzünk így az igazolt fertőzöttek száma is alacsony. Ez statisztikailag szép, ám a valóságot minden bizonnyal elferdíti.
    
Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - tették hozzá.
    
Kitértek arra is, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval több a tényleges vírushordozó, aki fertőzhet. 

A tömeges fertőzés lassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen a budapestieket kérik, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.
    
A kormányzati oldalon látható térkép alapján továbbra is Budapesten (703 ember) és Pest megyében (214) van a legtöbb fertőzött.
    
Ezt követi Fejér megye (102), Győr-Moson-Sopron megye (61), Csongrád megye (47) és Borsod-Abaúj-Zemplén (45).
    
A legkevesebb fertőzött Heves megyében (9) van Magyarországon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását