2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Amerika keményebben szűri a vírust

A koronavírus-szűrés bővítését jelentette be vasárnap Donald Trump amerikai elnök a Twitteren.
2020. március 2. hétfő 12:01 - HírExtra

    Az elnök azt írta: a fertőzés szempontjából kockázatos országokból vagy ezen országok környékéről az Egyesült Államokba érkező utasok mindegyikének szűrésen kell átesnie a határátlépésnél.

    Trump szombaton jelentette be, hogy azokban az országokban, ahol jelentős mértékű a koronavírus-fertőzés, kötelező szűrővizsgálatot vezetnek be az Egyesült Államokba indulók számára. A szűrés az Olaszországból, Dél-Koreából, Iránból és Kínából útra kelő utasokra vonatkozik.

    Katie Miller, a koronavírussal kapcsolatos teendők koordinálásával megbízott Mike Pence amerikai alelnök szóvivője kifejtette, hogy az elmúlt 14 napban Kínából érkező utasokat már szűrték a vírusra, és ezt a gyakorlatot terjesztik ki most más országokra is Miller hozzátette: szükség esetén Olaszországon kívül más európai államokban is bevezetik a szűrést.

    Az amerikai alelnök az NBC televízió Szemben a sajtóval című, szokásos vasárnapi politikai vitaműsorának adott interjújában arra figyelmeztetett: "több fertőzéses eset várható". Ugyanakkor kitartott amellett, hogy alacsony a fertőzés kockázata az Egyesült Államokban.

    Mike Pence bizakodó volt abban, hogy az Egyesült Államok felkészült a betegség elleni küzdelemre és - ahogyan fogalmazott - "túl lesz rajta".

    Elmondta azt is: az egészségügyi szakemberek most azon dolgoznak, hogy feltárják, hogyan fertőződött meg az új típusú koronavírus-fertőzésben elsőként meghalt amerikai állampolgár. Egy ötvenes éveiben járó, meg nem nevezett férfiról van szó, aki az északnyugati Washington államban halt bele a betegségbe szombaton. A napvilágra került információk szerint más, komoly betegsége is volt.

    Vasárnap bejelentették a keleti parti Rhode Island állam első koronavírusos megbetegedését is. Az Egyesült Államokban ezzel 72-re emelkedett az új típusú koronavírusos fertőzéssel diagnosztizáltak száma.

    Alex Azar, a humán erőforrásokért és egészségügyért felelős miniszter az ABC televízió Ez a hét című vasárnapi műsorában arról tájékoztatott, hogy jelentős mértékben megnövelték a teszteket. Eddig 3600 emberen végeztek szűrővizsgálatot - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását