2024. március 19. - József, Bánk

Mennyit szeretne keresni? Mennyi a bérigénye?

Teszik fel nekünk a kérdést az állásinterjún. Mindenkinek van egy fizetési bérigénye, de nehéz tudni, hogy az adott cég fizetése is találkozik-e a miénkkel. Ha erre a válaszra egy konkrét összeget mondunk, bele kerülhetünk abba a csapdába, hogy önként lemondunk a nagyobb fizetés lehetőségéről, hiszen egy jó HR kolléga pénzt akar spórolni a cégnek. Ha pedig túl sokat mondunk, lemondhatunk a lehetőségről, hogy minket vegyenek fel. De akkor mi a megfelelő válasz erre?
2020. január 8. szerda 13:00 - HírExtra

A legjobb megoldás talán a sávos megoldás, ezzel nem zárva ki lehetőségét annak, hogy egy kisebb alkudozásba és megbeszélésbe torkoljon a bérezés. De talán a legjobb, ha kifejezzük rugalmasságunkat, hogy számodra a bérezés megbeszélés tárgyát képezi, számodra ez egy ígéretes pozíció és egy pszichológiai trükköt bevetve, kérdésre kérdéssel válaszolna, megkérdezzük, milyen fizetésre gondoltak. Így elkelhetjük az előbb írt veszély forrást. Azonban ha az interjúztató egy konkrét összegre kíváncsi és azt mondja előbb ő kérdezett, akkor muszáj, leszünk válaszolni.

Ha nem vagyunk biztosak az adott szektor fizetési lehetőségeivel, akkor nyugodtan nézzünk utána interneten, a fizetesek.hu oldalon. 

Amennyiben nehezen megy az állás keresés, úgy keressünk rá interneten a SzolnokAllas.hu weboldalra, ahol szakmánknak és érdeklődési körünknek megfelelően tudunk állást keresni. Részleteket itt talál.

Ha úgy érezzük, az általunk kért összeg a cég számára túl magas, kérdezhetünk a cafeteria után is, hogy vannak-e egyéb juttatások és kiegészítések. Amennyiben a fizetés mellé társulnak plusz dolgok is, úgy a kevesebb fizetés is kompenzálásra talál, így amiatt sem kell feladnunk a lehetőséget.

Összességében az állásinterjú sosem könnyű. rövid időn belül kell HR-es kollégát meggyőznünk, hogy mi vagyunk a legideálisabbak az adott pozícióra, ehhez pedig szükséges egy megfelelően összeszedett önéletrajz, majd az interjú során elkell tudnunk magunkat adni. 

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását