2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Pártokon átívelő, nemzeti klímakonszenzus megalkotását szorgalmazza a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője, Annegret Kramp-Karrenbauer - derül ki abból az interjúból, melyet vasárnap este sugárzott a ZDF német közszolgálati televízió.
2019. július 8. hétfő 07:17 - HírExtra
 

A pártvezér az interjúban arra az álláspontra helyezkedett, hogy nem elég a kormányon belül és a kormánypártok között megállapodásra jutni a klímavédelemről, ezért a parlamenti nyári szünet után párbeszédet kezdeményez, hogy közös megoldást találjanak Németország számára.

"Meggyőződésem, hogy nemzeti klímakonszenzusra van szükség" - húzta alá a politikus. Kramp-Karrenbauer nem titkolja, hogy a CDU-n belül több klímavédelmi javaslat is megfogalmazódott, de ezek között olyan elképzelések is vannak, melyek szerinte ellentmondanak egymásnak. Ezeket szeptember közepéig egységes koncepcióvá formálják arról, hogyan lehet technológiai megoldások és ösztönzők révén elérni a 2030-ra kitűzött klímavédelmi célokat. Ezzel párhuzamosan a kormány klímavédelmi törvényjavaslaton is dolgozik.

A CDU vezetője szerint a klímavédelem a következő évek egyik legnagyobb kihívása, amellyel foglalkozni kell, és végső soron olyan koncepcióra van szükség, amely a lakosság széles rétegei támogatnak, és amely nem fenyegeti az ország gazdasági fejlődésének alapjait.

 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását