2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Trump ennyi pénzt gyűjtött a kampányra

Az elmúlt három hónapban 105 millió dollárt gyűjtött Donald Trump amerikai elnök újraválasztási kampánya - hozta nyilvánosságra kedden a kampány vezetője.
2019. július 3. szerda 08:09 - HírExtra
 

Brad Parscale kampánymenedzser szerint az összeg nagysága annak bizonyítéka, hogy Donald Trump "elsöprő támogatottságnak örvend".

Az összeget az elnök kampánycsapatához csatlakozó, pénzgyűjtéssel foglalkozó szervezetek és a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) gyűjtötte. Az elnök kampánycsapata 54 milliót, a Republikánus Párt 51 millió dollárt gyűjtött. Ronna McDaniel, a Republikánus Párt elnöke közleményében leszögezte: a "rekordokat döntő összeg" azt is jelzi, hogy a pártnak sikerült új támogatókat is megszólítania. McDaniel hozzáfűzte: "munkatársaink már keményen dolgoznak a terepen szerte az országban".

Parscale újságíróknak úgy értékelte: a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike sem képes versenyezni sem Donald Trump tehetségével a kampánypénzek gyűjtését illetően, sem pedig az elnök támogatottságának elérésében A Politico című lap a rekordnak számító összeg kapcsán megjegyezte: emellett "elhalványu"l az a 85 millió dollár, amelyet hasonló időszakban az akkori elnök, Barack Obama újraválasztási kampánya és pártja gyűjtött össze 2011-ben.

Hétfőn egyébként a demokrata elnökjelölt-aspiránsok egyike, Pete Buttigieg - egy indianai kisváros polgármestere - jelentette be, hogy kampánya az év második negyedében 24.8 millió dollárt gyűjtött össze, amely a demokrata táboron belül kiemelkedő: Buttigieg e tekintetben maga mögé utasította mind Joe Biden volt alelnököt, mind Bernie Sanders vermonti szenátort. Sanders szintén hétfőn jelentette be, hogy a kampánya rendelkezésére álló összeg az elmúlt három hónapban 18 millió dollárral gyarapodott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását