2022. augusztus 9. - Emőd

Nőtt a német GDP

A harmadik negyedévben a várakozásoknak megfelelő 0,8 százalékos mértékben nőtt a német bruttó hazai termék az előző negyedévihez képest a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön közzétett végleges adatai szerint.
2017. november 23. csütörtök 10:09 - HírExtra
 
A harmadik negyedévben az előzetes adattal és a piaci várakozással megegyező 0,8 százalékkal nőtt ár, naptári és szezonális kiigazítással az előző negyedévhez képest a bruttó hazai termék (GDP) Németországban.

A második negyedévben 0,6 százalékos, az első negyedévben 0,9 százalékos volt a negyedéves GDP-növekedés.

A 2017-es harmadik negyedévben sorban a tizenharmadik negyedévben nőtt a német GDP az előző negyedévhez képest.

Évesítve 2,3 százalékkal nőtt a német GDP szezonális kiigazítással a harmadik negyedévben, az előzetes értékkel megegyező mértékben, de a 2,6 százalékos piaci várakozásnál kevésbé.

A második negyedévben szezonális kiigazítással 1,0 százalék, az első negyedévben 3,4 százalék volt az éves GDP-növekedés.

Naptári kiigazítással az első negyedévi GDP-növekedés 2,1 százalék, a második negyedévi 2,3 százalék, a harmadik negyedévi 2,8 százalék volt.

A harmadik negyedévben a Destatis kimutatása szerint egy dolgozóra vetítve 0,8 százalékkal nőtt a munka termelékenysége. A harmadik negyedévi bruttó hazai terméket 44,5 millió, az előző évinél 1,5 százalékkal több aktív dolgozó állította elő.

A harmadik negyedévi GDP-növekedés legnagyobb hajtóereje a belső kereslet volt: a lakossági fogyasztás az előző évihez képest 2,1 százalékkal, a közkiadások 0,9 százalékkal emelkedtek. Az export 4,8 százalékkal, az import 5,5 százalékkal nőtt a negyedévben, a külkereskedelem összességében 0,1 százalékponttal járult hozzá a GDP-növekedéshez.

https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen/2017/11/PD17_422_811.html
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását