2020. május 29. - Magdolna

Pétervári robbantás: Ukrajna kész segíteni Oroszországnak

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szükség esetén kész segítséget nyújtani az orosz hatóságoknak a szentpétervári metrórobbantás ügyében folyó nyomozásban - jelentette ki kedden Jurij Tangyit, az SZBU főnökének tanácsadója kedden az 112 Ukrajina hírtelevízió műsorában.
2017. április 4. kedd 15:37 - HírExtra
A tanácsadó hangsúlyozta, hogy minden országnak, amelynek vannak tapasztalatai a terrorizmus elleni küzdelemben, ily módon kell reagálnia az ilyen kihívásokra. Tangyit kijelentette, hogy az SZBU-nak vannak elképzelései arról, kik követték el a terrorcselekményt, ezt viszont egyelőre nem kívánják nyilvánosságra hozni. Mindazonáltal együttérzését fejezte ki a merénylet áldozatai hozzátartozóinak.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter szintén részvétet nyilvánított hétfőn a Twitteren tett bejegyzésében.Erősítenek

A kijevi külügyminisztérium közölte, hogy ukrán állampolgár nem esett a támadás áldozatául. Arszen Avakov belügyminiszter ennek ellenére elrendelte, hogy Ukrajnában is erősítsék meg a biztonsági intézkedéseket a Szentpéterváron történt terrortámadás miatt.

Az ukrán média különösen nagy teret szentel az orosz városban történt merényletnek, valamint a terrorcselekménnyel kapcsolatos minden fejleménynek. Több ukrán hírportál az orosz egészségügyi miniszter keddi sajtónyilatkozatára hivatkozva azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma 14-re emelkedett, továbbá mintegy félszázan sebesültek meg a merényletben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását