2024. április 19. - Emma

Egy államtitkár megint veri a mellét

A magyar gazdaság idén a vártnál is jobban teljesített, ez teszi lehetővé a további adócsökkentéseket, a béremelési programokat, és azt, hogy a kormány az év végén plusz források felhasználásáról döntsön a költségvetési zárás kapcsán - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden az MTI-nek.
2016. december 20. kedd 18:15 - HírExtra
 

Dömötör Csaba kiemelte: a baloldali kormányokkal ellentétben az év vége nem a megszorításokról, hanem a nagyobb költségvetési mozgástérről szól.

"Ebből is látszik, hogy Magyarország erősödik" - tette hozzá.

Ismertette: a döntések között az első helyen az egészségügyi kiadások állnak. A kormány döntése értelmében 70 milliárd forint többlettámogatást kapnak a kórházak, ezt az összeget a többi között adósságtörlesztésre és hatékonyságnövelő programokra fordíthatják.

Minden nagyon szép

Jelentős többletforrásokhoz jut az oktatás is. A kabinet több mint 50 milliárd forint plusz támogatást biztosít az oktatási intézmények fejlesztésére. Ez 60-70 település 120 iskoláját és óvodáját érinti. A pedagógus-béremelésen túl ez a döntés is jól szolgálja azt a célt, hogy a magyar diákok versenyképes tudást kapjanak - tudatta az államtitkár.

Dömötör Csaba közölte továbbá, hogy a gazdaság jobb teljesítménye az idősebbeket is kedvezően érinti. Ez teszi lehetővé, hogy a nyugdíjasok 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak, és a nyugdíjemelés mértéke is magasabb lesz a korábban tervezettnél.

Kitért arra is, hogy az egészséges életmód népszerűsítése a kormány kiemelt céljai közé tartozik. Ehhez azonban megfelelő színvonalú létesítmények kellenek, ezért a kabinet számos sportberuházást támogat a rendelkezésre álló plusz forrásokból. Ezek egyaránt szolgálják az utánpótlásképzést, a tömegsportot és az élsportot.

A fentiek mellett számos civil és egyházi szervezet kap pénzügyi támogatást mindennapi értékteremtő munkájához - mondta el Dömötör Csaba.

A plusz források felhasználására vonatkozó határozatok rövidesen megjelennek a Magyar Közlönyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását