2024. március 29. - Auguszta

Lesujtó a munkaügy

Lesújtó képet fest a hazai munkahelyekről a profession.hu állásportál felmérése, amely szerint a magyar munkavállalók több mint fele a nyaralása alatt is dolgozik, 20 százalékuk pedig napi rendszerességgel követi a céges levelezését - áll a PM közleményében.
2016. szeptember 4. vasárnap 12:38 - HírExtra
A Párbeszéd Magyarországért közleménye

 
A nyaralás alatt végzett munka a nyaralás lényegi célját lehetetleníti el, hogy az ember pihenjen és feltöltődjön. Aligha véletlen, hogy Magyarország minden létező boldogságrangsorban csapnivalóan rossz helyen áll, ha a magyar munkavállalók többsége még a nyaralása alatt sem tud pihenni. A munkaidő és szabadidő szét nem választása rombolja az életminőséget, hosszabb távon az egészségre is veszélyes.
 
A Párbeszéd megítélése szerint nyilvánvaló, hogy a nyaralás alatti munkavégzésre az esetek túlnyomó többségében azért rávehetők a dolgozók, mert kiszolgáltatottak és félnek a munkahelyük elvesztésétől.  A kiszolgáltatottság és félelem megnövekedéséhez hozzájárult a munka törvénykönyvének átalakítása és az Európai Unió legrövidebb ideig járó munkanélküli segélyének bevezetése is. Mindezt tetézi, hogy a KSH statisztikája szerint a háztartások mintegy háromnegyedének annyi megtakarítása sincs, amiből egy hónapig szerényen ki lehet húzni, ha elveszti a család a bevételeit.
 
A megoldás a létbiztonság emelése lenne mindenki számára, amelynek hatékony eszköze lehetne a Párbeszéd által javasolt Alapjövedelem bevezetése. 
 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását