2022. december 5. - Vilma

Magyarország élen jár

Magyarország élen jár a GMO-mentes élelmiszerek előállításában, Szlovénia pedig a magas minőségű agrár- és élelmiszeripari termékek előállításában erős, főként e területeken léphetne közös árualappal harmadik piacokra a két ország - mondta a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-nek, miután részt vett a szlovéniai AGRA nemzetközi vásár megnyitóján szombaton.
2016. augusztus 20. szombat 16:34 - HírExtra


Oláh Zsanett közölte: a Gornja Radgonán 54. alkalommal megrendezett AGRA nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításon és vásáron idén partnerországként van jelen Magyarország. A 18 magyar kiállító főként agrár- és élelmiszeripari, agrárgépészeti vállalkozás, de emellett a magyar standon jelen van a 22 erdőgazdaság és nemzeti park is.

A vezérigazgató hozzátette: Magyarország ma Szlovénia ötödik legfontosabb gazdasági partnere, évente 1,7 milliárd euró a két ország közötti áruforgalom értéke, amit szeretnének 2 milliárd euró fölé növelni.

Az agrár- és élelmiszeripar szerepe ebben jelentős, hiszen a kétoldalú forgalomból ennek összege mintegy 700 millió euró - mondta Oláh Zsanett, megjegyezve, hogy ezen kívül még a gépgyártás és a turizmus fontos ágazat e szempontból.

A 30 országból közel 1800 kiállítót felvonultató szlovéniai vásáron a magyar cégek főként piac- és partnerkeresőként vannak jelen. Ezt a tevékenységet segíti a MNKH Lendván tavaly megnyitott irodája is, amely már több cég piacra lépését egyengette, így két szlovén vállalat magyarországi cégalapításában, a Pölöskei Italgyártó Kft.-nek pedig szlovéniai üzleti lehetőség felkutatásában segített - jelezte Oláh Zsanett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását