2024. március 29. - Auguszta

Hadjárat a prostitúció ellen

Országos hadjárat indult Kínában a prostitúció, a szerencsejáték és a kábítószer ellen, miután botrányt kavart a virágzó prostitúció televízióban bemutatott Kuangtung tartományi példája - számolt be a kínai média a Közbiztonsági Minisztérium vasárnapi utasításáról.
2014. február 17. hétfő 09:47 - HírExtra
A tárca a rendőrséget arra szólította fel, hogy tanuljon Tungkuan város példájából és gyorsítsa fel a bűnök elleni kampányát annak érdekében, hogy az emberekből - intézkedéseik által - elégedettséget váltsanak ki.

A minisztérium határozott fellépést, súlyos büntetést ígér a földalatti tevékenység szervezői és művelői, illetve az azoknak védőernyőt nyújtók ellen. A közleményében hangsúlyozta, nem lesznek tekintettel arra, hogy ki, milyen beosztásban követett el mulasztást.

A központi kormányzati lépés annak a televíziós riportnak a következménye, amely leleplezte és nyilvánosságra hozta a tungkuani szervezett prostitúciót, bemutatva annak részleteit. Az összeállításból kiderült, hogy a helyi hatóságok, a rendőrség szemet hunytak az iparág nyílt művelése felett.

A felsőbb szervek azonnal intézkedtek, s hatezer rendőrt küldtek razziázni, akik szállodák, szaunák és karaoke bárok százait lepték el, majd 67 embert elfogtak, 12 jogsértő létesítményt bezárattak. Két rendőri vezetőt felfüggesztettek az állásából, a város polgármester-helyettesét, aki egyben Tungkuan rendőrfőnöke volt, kötelességmulasztás miatt elbocsátották. További tíz rendőri vezető ellen indítottak vizsgálatot. A nyomozást folytatják.

Vasárnap négy, a razziákban érintett szomszédos település pártvezetője nyilvánosan bocsánatot kért a kialakult helyzet, illetve a város "lejáratódása" miatt, elismerve a hiányosságokat.
Miután a több mint 8 milliós Tungkuan, "a szex kínai fővárosa" hirtelen reflektorfénybe került, Kuangtung után legalább nyolc tartomány szintén kampányt hirdetett a prostitúció ellen.

A kelet-kínai Nantung város klubjaiból, éjszakai szórakozóhelyeiről kétszáz egyenruhás körülbelül száz embert gyűjtött be. A hunani Leijangban 300 rendőr csaknem nyolcvan embert vett őrizetbe, 22 szórakozóhelyet bezárattak, 25 szerencsejáték automatát pedig elkoboztak és megsemmisítettek. Hejlungcsiang székhelyén, a tízmilliós Harpinban 4800 rendőr vizsgált át 2700 szállodát, fürdőt és bárt.

A megfigyelők egy része úgy véli, a keménykezű központi fellépés a kormány azon szándékáról árulkodik, hogy a korrupció mellett elszánt más, a mélyben gyökerező probléma elleni küzdelemre is. A helyi városi gazdasági növekedés ugyanis sok helyütt kapcsolódik illegális, törvénysértő cselekményekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását