2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kósa megleckéztetné a visszaélőket

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal.
2012. május 8. kedd 09:35 - HírExtra
Kósa a "zajládában"

Kósa Lajos erről a Fideszben szorgalmazott KRESZ-módosítással kapcsolatban beszélt kedden a TV2 Mokka című műsorában, ahol közölte azt is, hogy nem vállalná a frakcióvezetést.

A Fidesz parlamenti frakciójának és a Belügyminisztériumnak a képviselői csütörtökön kezdenek egyeztetni a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételek "életszerűvé szabásáról", miután a képviselőcsoport korábban úgy foglalt állást, hogy túlszabályozott lett a közlekedési szabályok rendszere, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.

Kósa Lajos ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: a KRESZ-nek és a bírságoknak nem az az értelme, hogy a költségvetésnek minél nagyobb bevétele legyen, hanem az, hogy minél szabályosabban közlekedjenek az emberek.

Bizonyos esetekben

Elmondta ugyanakkor, hogy bizonyos esetekben jónak tartaná a büntetések szigorítását. Példaként közölte, hogy szerinte a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőktől fél évre el kellene venni az autójukat.

A politikus kitért a lézerblokkolóra is, amelyet "abszurditásnak" nevezett, ezzel szemben a radar-előrejelzőt elfogadhatónak tartja, az ugyanis szerinte éppen olyan, mint amikor az autópályán felhívják a figyelmet a radarkontrollra.

Természetesen piros lámpán áthajtani nagyon veszélyes, de nem az a helyes szigorítás, hogy "akkor ha a sárgán átmegyünk, már óriási a büntetési tétel" - magyarázta tovább. A megoldás az lehetne, ha lámpaváltás előtt a zöld elkezdene villogni - közölte, hozzátéve, hogy szintén jó megoldásnak tartja azt - ahogyan az az általa vezetett Debrecenben már működik -, amikor egy számláló jelzi, hány másodperc van még hátra a zöldből.

Szerinte Pintér Sándor belügyminiszter "kellően rugalmas ahhoz, hogy értse azt", amit ők mondanak.

Igen

Arra a kérdésre, csak találgatás volt-e, hogy ő válthatja Lázár Jánost a Fidesz-frakció élén, Kósa Lajos igennel válaszolt. "Nekem annyira át kellene alakítanom az életemet, hogy nem nagyon tudnám ellátni" a feladatot, és a család sem örülne neki - közölte.

Gyurcsány hibázott

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szakdolgozata ügyében a Fidesz alelnöke úgy vélekedett: "Gyurcsány Ferenccel nagyon-nagyon sok baj van. Az, hogy plagizálta-e a (...) diplomamunkáját vagy sem, lehet, hogy az első ötvenben nincs benne".

Arra a kérdésre, hogy szerinte mikor realizálódhat a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalás, azt felelte: "ott vagyunk, hogy elindulnak a tárgyalások".
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását