2024. június 15. - Jolán, Vid

Feltörték a párt honlapját Anonymusék

Feltörték a legerősebb cseh kormánypárt, a Polgári Demokratikus Párt (ODS) honlapját a számítógépes kalózok.
2012. április 2. hétfő 12:34 - HírExtra
A cseh interneten ezt követően hétfőn reggel nyilvánosságra került az ODS tagjainak teljes névjegyzéke, személyi számokkal, mobiltelefonok számaival és más személyes adatokkal. A polgári demokraták elnöksége közölte, hogy a párt bírósági úton fog védekezni az ismétlődő hackertámadások ellen.

Az előző, februári támadás után az ODS tagjainak jegyzékét, lakcímeit, pártbeli tisztségeit hozták nyilvánosságra a hackerek. Most az interneten szabadon hozzáférhetővé váltak a polgári demokraták elektronikus postacímei, beleértve különböző jelszavaikat is.

A támadásért mindkét esetben az Anonymous csoport vállalta a felelősséget. Az Anonymous így tiltakozik a hamisítás elleni kereskedelmi megállapodás (ACTA) elfogadása ellen. Csehország ugyan aláírta a nemzetközi szerződést, de annak elfogadását a kormányzat már két hónapja leállította.

A hackerek az ODS tagjainak személyes adatait szétküldték a cseh sajtó szerkesztőségeinek azzal a felhívással, hogy tiltakozzanak az ACTA-megállapodás elfogadása ellen.

"Az ODS-tagok személyes adatainak nyilvánosságra hozatalát teljes egészében elfogadhatatlan cselekedetnek tartjuk, amellyel az Anonymous csoport megmutatta, hogy a törvény melyik oldalán áll. Az illegális tevékenység ellen az ODS jogi lépéseket foganatosít" - mondta Tomás Bartovsky, a párt szóvivője újságíróknak.

Az Anonymous csoport előző támadásait, amelyekkel egyebek között a cseh kormány honlapját is feltörték, jelenleg a rendőrség vizsgálja. Az eredmény még ismeretlen. Egyes korábbi lapértesülések szerint az sem kizárt, hogy az ODS adatbázisából való nagymértékű személyes adat kiszivárogtatása nem a hackerek, hanem a párt belső köreiben mozgó emberek műve. Az ODS ezt tagadja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását