2024. május 18. - Erik, Alexandra

Jobbik: nagy árat fizetünk az IMF-hitelért

A Jobbik szerint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) eddigi hitelnyújtási gyakorlata és lapértesülések alapján Magyarországnak hatalmas árat kell majd fizetnie az IMF pénzügyi segítségéért.
2012. január 7. szombat 14:08 - HírExtra
Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: az IMF Magyarországgal kapcsolatos céljai a nemzetközi szervezet eddigi gyakorlatából következnek.

Meg akarják szüntetni a multinacionális vállalatokra és a bankokra kivetett válságadókat, a kieső adóbevételeket pedig a magyar emberektől és a "megroggyant" helyzetű kis- és középvállalkozóktól kell majd beszednie a kormánynak, emellett pedig tovább zuhan majd a nagy társadalmi ellátórendszerek finanszírozási képessége és az általuk nyújtott szolgáltatások színvonala - sorolta a szerinte várható következményeket.

A Jobbik úgy véli, az a populista, aki újabb hitelek felélésével igyekszik elrejteni a magyar gazdaság valós állapotát a választók előtt. Az egyetlen felelősségteljes megoldás az lehet, ha Magyarország haladéktalanul tárgyalóasztalhoz ül legnagyobb hitelezőivel, és közli velük, mennyit tud és akar fizetni anélkül, hogy gazdasága teljesen összeomlana, és a magyar emberek végképp elszegényednének - közölte Volner János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását