2024. április 19. - Emma

Haditechnikai megállapodás Kubával

Oroszország felújítja haditechnikai együttműködését Kubával - adta hírül szerdán a Kommerszant című orosz napilap.
2011. november 30. szerda 12:26 - HírExtra
A lap értesülései szerint közel a megállapodás egy, a Kalasnyikov gépkarabélyba és más 7,62 milliméteres kaliberű fegyverekbe való lőszerek gyártására szolgáló gépsor Kubának való eladásáról.

Egy orosz kereskedelmi minisztériumi forrás elmondta, hogy Havanna ez ügyben tavaly vette fel a kapcsolatot az orosz haditechnikai exportvállalattal, miután illetékesei Venezuelában megtekintették az ott orosz szakemberek által 2006 után felépített lőszergyárat.

A forrás nem árulta el a készülő szerződés értékét, de elmondta, hogy Moszkva az 1970-80-as években orosz segítséggel létesített kubai lőszergyártás teljes korszerűsítésére szeretne megbízást kapni.

A kilencvenes évek elejéig Kuba volt az orosz fegyverek egyik legnagyobb vásárlója. Oroszország 2008-ban újította fel haditechnikai együttműködését a kommunista vezetésű karibi szigetországgal, hét évvel azután, hogy 2001-ben bezárta ottani katonai bázisát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását