2024. április 26. - Ervin

Schmitt Tarlóssal parolázott

Egyórás találkozón fogadta Schmitt Pál köztársasági elnök Tarlós István főpolgármestert szerda délelőtt a budapesti Sándor-palotában.
2011. július 20. szerda 12:13 - HírExtra
Egyebek mellett

A főpolgármester a találkozót követően újságíróknak elmondta: az államfővel egyebek mellett Budapest uniós elnökség alatti kitüntetett szerepéről, ezen belül környezetvédelmi kérdésekről, a Duna-stratégiáról egyeztettek. Hozzátette: a köztársasági elnök érdeklődött a város programjáról, Budapest kulturális szerepéről, az ezzel kapcsolatos elképzelésekről és a partnervárosi kapcsolatokról is, beleértve a legutóbbi, a pekingi főpolgármesterrel folytatott tárgyalásokat is.

Ha Isten is úgy akarja

Tarlós István arról is beszámolt: Schmitt Pál "intenzíven érdeklődött a metróügyben tett erőfeszítések eredményeiről is". A főpolgármester arról tájékoztatta az államfőt, hogy este aláírják az Alstom-csoport elnök-vezérigazgatójával a megállapodást, aminek "nem kisebb eredménye lesz, mint hogy ebben a ciklusban, ha Isten is úgy akarja, akkor elindulhat a 4-es metró".

A városvezető beszámolt a Budapest 50 legsúlyosabb problémáját tartalmazó úgynevezett fehér könyvről, amelyet el is küldött a köztársasági elnöknek. Mint fogalmazott, a fehér könyvet augusztusban egy zöld könyv követi, "hogy ne a múltról beszéljünk, azt összegezni, lezárni kellett". Kifejtette: a zöld könyv azt fogja tartalmazni, hogy mi az, "amit az első kilenc hónapban el tudtunk érni, mi az, amit a közeljövőben, továbbá a ciklusban tervezünk".

Tarlós István jelezte: megegyeztek az államfővel, hogy a továbbiakban legalább félévente találkozni fognak, a legközelebb Schmitt Pál látogat el a Városházára, és a közgyűlésben is fel fog szólalni.

A Köztársasági Elnöki Hivatal később közleményben tájékoztat a találkozóról.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását