2024. március 29. - Auguszta

A lap árulása nem koldulás

Megszüntették a szabálysértési eljárást A Város Mindenkié nevű szervezet egyik aktivistája ellen, miután az ügyben eljáró jegyző kimondta, hogy a Fedél Nélkül című lap nem koldulási eszköz - közölte a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és A Város Mindenkié hétfőn az MTI-vel.
2011. június 27. hétfő 12:19 - HírExtra
A TASZ tájékoztatása szerint A Város Mindenkié egyik aktivistája ellen a Fedél Nélkül terjesztése miatt indult szabálysértési eljárás. A szervezet álláspontja szerint ez jól mutatja, hogy "milyen bánásmódot kell a hajléktalan és más, szélsőségesen szegény embereknek nap mint nap átélni, milyen módokon zaklatják a társadalom legkiszolgáltatottabb tagjait épp azok a hatóságok, amelyeknek az állampolgárok biztonságának garantálása lenne a feladata".

Az érintett aktivistát, Erdős Jánosnét úgy állították elő, hogy többszöri kérdésére sem közölték annak okát, és nyilvánvalóan alaptalan módon indítottak ellene eljárást - fogalmaz a közlemény.

Az ügyben eljáró dunaújvárosi jegyző azzal indokolta az eljárás megszüntetését, hogy "a Fedél Nélkül című lap nem koldulási eszköz, azaz a lap terjesztője az adományokért a lapot köteles átadni. Vagyis ha a terjesztőnek adományt adnak át a lapért, azt elfogadhatja anélkül, hogy ez koldulásnak minősülne".

A közlemény kitér arra is, hogy az újság terjesztőinek szakmai szabályoknak kell megfelelniük, és közlekedésvédelmi oktatáson kell részt venniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását