2024. április 19. - Emma

XXI. század: baktériumölő padlók

Növekszik az érdeklődés a Graboplast Zrt. egyik újdonsága, az egészségügyi intézményekben használatos speciális padlók iránt.
2011. június 8. szerda 14:13 - HírExtra
Nanotechnológiával

Növekszik az érdeklődés a Graboplast Zrt. egyik újdonsága, az egészségügyi intézményekben használatos speciális padlók iránt: a cég szabadalmaztatott terméke különleges nanotechnológiával készül és eliminálja a baktériumokat - mondta Tanos Ádám a társaság kommunikációs munkatársa szerdán az MTI-nek.

Az Egyesült Államokban szakmai nagydíjat nyert, különleges padló borítja a rövidesen elkészülő kistérségi járóbeteg-szakellátó központot Téten. Emellett több hazai városban, sőt külföldön, egyebek között az Egyesült Államokban használják már a Silver Knight nevű padlóburkolót.
Az idén nőtt a speciális padlók iránti kereslet, ezt nemcsak az egészségügyi intézményekben használatos padlóburkoló iránti érdeklődés, hanem a sportpadlók több mint 40 százalékkal megnövekedett forgalma is jelez.

Pénzt hoz valakinek a konyhájára

Tanos Ádám szólt arról, hogy a második negyedévben legalább 10 százalékos forgalomnövekedéssel számol a Graboplast. A vállalat prognózisát megalapozza, hogy az első negyedévben 13 százalékkal növelte árbevételét a társaság az előző év azonos időszakához képest, s forgalma megközelítette a 3,5 milliárd forintot.

A tavaly 15,5 milliárd forintos árbevételt és fél milliárd forintos eredményt elért vállalat főként az exportpiacokon, elsősorban az észak-európai régióban tudta növelni előadásait az év első három hónapjában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását