2024. április 26. - Ervin

Csúszik a felsőoktatási reform

A tervezett május végi időpont helyett leghamarabb június első felében kerülhet újra a kabinet elé a felsőoktatási törvény koncepciója - tudta meg az MTI kormányzati forrásból.
2011. május 27. péntek 07:41 - HírExtra
A kabinet április 13-án tárgyalta első olvasatban az új felsőoktatási törvény koncepcióját. Az MTI értesülései szerint a tanácskozáson Orbán Viktor miniszterelnök új koncepció kidolgozását kérte Hoffmann Rózsa oktatási államtitkártól. A kormányfő egyebek mellett a hatástanulmányokat és a háttérszámításokat hiányolta. Az MTI akkori információi szerint Hoffmann Rózsának az új koncepció elkészítésére két hét állt rendelkezésére.

Nagy Anna kormányszóvivő április 14-én azt mondta, teljesen természetes, hogy a kormány nem első lépésben dönt egy ilyen horderejű kérdésben, hiszen rendkívül összetett a magyar felsőoktatás jövője. Közölte: a kormány arra kérte a szaktárcát, hogy májusra dolgozza ki a felsőoktatás végleges koncepcióját.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium május elején - egyes felsőoktatási intézmények esetleges bezárását érintő sajtóinformációkkal kapcsolatos reagálásában - azt közölte, hogy a kormány várhatóan május végén tárgyalja a felsőoktatási koncepciót.

Az MTI kormányzati forrásból azonban úgy értesült, "elméletileg lehetséges, ám gyakorlatilag szinte kizárt", hogy a kabinet jövő héten újra tárgyaljon a tervezetről. Ez leghamarabb a június 6-i héten történhet meg.

Ugyanakkor nemcsak a felsőoktatási, hanem a közoktatási törvény koncepciója is "csúszik", hiszen korábban a kormányszóvivő azt közölte, május közepén tárgyalhatja a kabinet a jogszabálytervezet végleges változatát. A dokumentum kormány elé kerülésének leghamarabbi időpontját az MTI-nek név nélkül nyilatkozó kormányzati forrás azonban nem tudta megmondani.

Ahogyan az már korábban kiderült, az oktatási törvényjavaslatok így várhatóan az ősszel kerülnek az Országgyűlés elé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását