2024. május 6. - Ivett, Frida

A Jobbik eltörölné

A kormány hétfőn bejelentett terveivel szemben a Jobbik szerint a regisztrációs adó eltörlésével kellene megoldani a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának problémáját.
2011. május 18. szerda 12:39 - HírExtra
A kormány hétfőn bejelentett terveivel szemben a Jobbik szerint a regisztrációs adó eltörlésével kellene megoldani a külföldi rendszámú autók magyarországi használatának problémáját - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Volner János, a parlament gazdasági bizottságának jobbikos tagja.

Rogán Antal, a bizottság fideszes elnöke hétfőn jelentette be, hogy még az Országgyűlés tavaszi ülésszaka során olyan törvényjavaslatot szeretnének megalkotni, amely kimondja: azok nem járhatnának külföldi rendszámú autóval, akiknek Magyarországon van az állandó bejegyzett lakcímük. Volner János szerint ezzel a kormány tulajdonképpen Magyarország uniós tagsága egyes előnyeinek kihasználásában korlátozza az állampolgárokat, ahelyett, hogy versenyképesebbé tenné magát az államot a többi uniós országgal szemben.

A Jobbik szerint a valódi megoldás az lenne, ha az Európai Unió által egyébként is kritizált regisztrációs adót eltörölné a kormány és így megszűnnének a külföldi rendszámos autók negatív költségvetési hatásai is. Az ellenzéki politikus azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök ellenzékben még megígérte az 1600 köbcentiméter alatti autók regisztrációs adójának eltörlését, kormányon azonban már a 125 köbcentiméter alatti motorok regisztrációs adójának eltörlésére vonatkozó jobbikos javaslatot sem támogatta a Fidesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását