2024. április 30. - Katalin, Kitti

Vegetál a japán sportélet

A legnagyobb problémát egyes stadionok állapota jelenti a japán bajnokság újjászervezése kapcsán.
2011. március 15. kedd 07:40 - HírExtra
Japánt megrengette a pénteki, 8,9-es erősségű földrengés, illetve az azt követő szökőár. Eddig nagyjából tízezerre teszik a halálos áldozatok számát, de továbbra is több ezer embert keresnek. A súlyos katasztrófa komoly károkat okozott a szigetország partvidéki városaiban, sok helyen hosszú időre leálltak a közüzemi szolgáltatások és megbénult a közlekedés.

Természetesen a japán sportéletre is rányomta bélyegét a súlyos csapás, több sportesemény helyszíne is menthetetlenül megrongálódott. A hírek szerint valószínűleg elmarad a MotoGP sorozat áprilisi Japán Nagydíja, ugyanis a motegi aszfaltcsík használhatatlan. A tragédia miatt elhalasztják a tokiói műkorcsolya vb-t is, új időpontról csak később döntenek.

A labdarúgó-bajnokságot is megbénították a történtek, a J-League újjászervezésre szorul, ugyanis a katasztrófa több csapat pályáját is tönkretette. Az egyik legnagyobb pusztítás a szendai stadionban történt, a várost gyakorlatilag eltörölte a cunami. A csapat tagjait hazaengedték, egy ideig elmaradnak az edzések, ugyanis egyelőre nem világos, hol folytathatja a város egyesülete, a Vegalta Sendai.

"A dolgok nagyon komolyak. Egyelőre nem tudjuk biztosítani, hogy a meccseket biztonságos körülmények között rendezzük meg, így elhalasztjuk az összes márciusi mérkőzést az első- és a második vonalban" - jelentette ki Kazumi Ohigashi, a japán liga első embere.

Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását