2024. április 27. - Zita

Az UEFA fenyíti Ukrajnát

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) figyelmeztette Ukrajnát, hogy elveszítheti a 2012-es Eb-rendezésre - Lengyelországgal közösen - kapott jogát.
2011. január 28. péntek 14:36 - HírExtra
Mindezz abban az esetben következne be, ha az ország politikusai és sportági tisztségviselői megfosztják posztjától Hrihorij Szurkiszt, az ukrán tagszövetség elnökét.

Az UEFA Szurkisz melletti kiállását megelőzte a világszövetségé, a FIFA az ukrán vezetést arra figyelmeztette, hogy vessen véget az ukrán futballszövetség belügyeibe való politikai beavatkozásnak. A FIFA péntekig adott haladékot Kijevnek, ellenkező esetre kilátásba helyezte, hogy felfüggeszti Ukrajna tagságát.

Az UEFA most pénteki "társintelme" hasonló kilátásokkal riogat, leszögezve: felfüggesztés esetén "nem lesz tartható", hogy Ukrajna társrendezője legyen a jövő évi Eb-nek. Az európai ultimátumot az után fogalmazták meg, hogy ülésezett az UEFA végrehajtó bizottsága, amelynek tagja Szurkisz is.

Gianni Infantino UEFA-főtitkár mindazonáltal derűlátóan fogalmazott pénteken, mondván: meggyőződése, hogy a gondok a jövő héten megoldódnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását