2024. május 8. - Mihály

Kárpátaljai magyar képviseli Ukrajnát

Teljes erőbedobással készül a májusi spanyolországi Testépítő Európa-bajnokságra a kárpátaljai Balogh Béla, a testépítés abszolút ukrán bajnoka.
2008. április 6. vasárnap 21:55 - Hírextra

A magyar határ melletti Tiszasalamonban (Solomonovo) élő sportoló az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó hétvégi számának adott interjújában elmondta, hogy február óta gőzerővel készül az Európa-bajnokságra, de előtte még indul az április 20-i Kijev Kupa megmérettetésen. Az Eb-vel kapcsolatos reményeiről szólva a 25 éves testépítő közölte: szeretné a legtöbbet kihozni magából, de megelégedne az első tíz hely valamelyikével. Szerinte ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy az újoncok a világversenyeken nem kerülnek azonnal a dobogóra, mivel a bírák általában az ismertebb versenyzőknek kedveznek, bár - mint fogalmazott - minden megtörténhet.

Ezzel szemben Balogh edzője, Mikola Zubasov a magyar nemzetiségű sportoló hétvégi ungvári sajtó-bemutatkozásán kijelentette, hogy reményei szerint a kiváló testi és pszichológiai adottságokkal rendelkező, rengeteget dolgozó tanítványa az Eb díjazottjai között lesz. Mint mondta, az ukrán országos bodybuilding-bajnokságon bebizonyosodott, hogy Ukrajnában nincs Balogh Bélához fogható versenyző, hiszen nem véletlenül lett első a saját súlycsoportjában és a többi kategóriában.
Indulásával kapcsolatban a magyar nemzetiségű ukrán bajnok az ungvári lapnak elmesélte: akkor határozta el, hogy testépítő versenyző lesz, amikor 2001-ben egyik barátjánál egy magazin címlapján meglátta Arnold Schwarzeneggert. Egy évvel később - tette hozzá - már Kárpátalja bajnoka és az országos testépítő verseny ötödik helyezettje volt, s céljai között szerepel az Európa-bajnoki cím megszerzése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását