2024. május 2. - Zsigmond

Börtönbe kerültek a szülők

Az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva másfél év, illetve egy év börtönbüntetéssel sújtotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a férfit és nőt, akik elhanyagolták nyolc gyermekük nevelését, valamint bántalmazták őket - közölte a bíróság elnökhelyettese.
2011. január 4. kedd 16:59 - HírExtra
Az elsőrendű vádlott, F. Sándor és felesége 2001 márciusától 2008 áprilisáig nem gondoskodott nyolc kiskorú gyermekéről, a megfelelő nevelést elhanyagolták, a gyerekek fejlődését veszélyeztették - közölte Nyakó Zsuzsanna.

A szülők ittas állapotban egymást, illetve a gyermekeket is bántalmazták, italozó életmódjuk miatt a gyerekeket 2006 júniusától ideiglenes hatállyal nevelőszülőknél helyezték el. Egy év múlva pozitív változásokat észlelt a családban a kirendelt gondozó, ám később a férfi viselkedése tettlegességig fajult: 2008-ban széttört egy tányért az egyik gyermeke fején, ennek következtében a gyerek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el.

A szóvivő hozzátette: a bíróság álláspontja szerint csak a véletlenen múlt, hogy nem történt súlyosabb sérülés.

A szabolcsi bíróság keddi, jogerős ítéletével az elsőfokú határozatot hagyta jóvá, annyi változtatással, hogy F. Sándor esetében a korábban elrendelt kényszergyógyítást mellőzte és kötelezte a férfit a másodfokú bűnügyi költség megfizetésére.

A férfit a másfél éves letöltendő börtönbüntetés mellett két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, feleségének egyéves büntetését pedig három év próbaidőre felfüggesztették - fűzte hozzá Nyakó Zsuzsanna.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását