2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Fókuszban a biztonság

Biztonságtechnikai eszközöket ajándékoz idős, védtelen embereknek Mezőtúron a helyi rendőrkapitányság és az önkormányzat a városban korábban elindított sértett-védelmi program keretében – tudatta a város rendőrkapitánya.
2010. december 30. csütörtök 06:32 - HírExtra
Az akció keretében a kapitányság munkatársai az év utolsó napjaiban mozgásérzékelővel egybeépített 64 belépésjelző riasztót, 58 elektronikus ajtóéket, valamint 90 személyi riasztókészüléket adnak át a leggyakrabban bűncselekmény áldozatává váló embereknek - tájékoztatott Szakács László.

Az alezredes közlése szerint a belépésjelző rendkívül hasznos lehet besurranó tolvajok ellen. Az ajtóék a bejárati ajtó alá helyezve a legkisebb feszítésre, nyitásra riaszt, míg a személyi riasztó, egyszerű kezelhetősége miatt az utcán is biztonságot nyújthat tulajdonosának. Utóbbi szerkezet a táska- és pénztárcalopások ellen is hatásos – tette hozzá.

A rendőrkapitány tájékoztatása szerint korábban 130 helyi lakos kapott hasonló segítséget. Az újonnan beszerzett, összesen 212 biztonságtechnikai eszköz felhasználásával jelentősen bővül az akcióba bevontak köre.

A sértett-védelmi program pénzügyi forrását a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település önkormányzata teremtette elő a közbiztonsági és bűnmegelőzési célokra felhasználható költségvetési keretéből – közölte a rendőrkapitány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását