2024. március 29. - Auguszta

Miért hallgat Brüsszel a médiatörvényünkről?

A Zürichben megjelenő Neue Zürcher Zeitung am Sonntag kommentárban bírálta az Európai Uniót, amiért hallgatásba burkolózik a magyar média ellenőrzésének kérdésében.
2010. december 27. hétfő 08:59 - HírExtra
A vasárnap megjelent írást a dpa német hírügynökség idézte: "Nagy fölháborodás kísérte azt, amikor 2000-ben a jobboldali populista FPÖ Ausztriában egy polgári kormányba nyert felvételt. Az EU szankciókat hozott, és további intézkedések helyett megbízott három "bölcset", hogy készítsenek helyzetjelentést. Ma, csaknem 11 évvel később, Magyarországon egy kétharmados többséggel kormányzó párt szisztematikusan megcsonkítja a jogállam ellenőrző szerveit. És az EU-tól alig érkezik több, mint zavart hallgatás, jóllehet az intézmény erősebb és a szankciók súlyosabbá váltak."

"Jobb esetben az EU a színfalak mögött munkálkodik. De az is lehetséges, hogy a hallgatás egyszerűen a gazdasági realitásokat tükrözi." - áll a dpa szerint a NZZ cikkében, amely emlékeztet: "2000-ben Európában szinte páratlanul virágzott a gazdaság. Akkor több tartást engedhetett meg, mint ma, amikor az államokat csőd, az eurót megszűnés fenyegeti. Az EU nem mint értékközösség, hanem mint alkalmi, laza társaság (Schönwettergemeinschaft) mutatkozik meg."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását