2024. április 24. - György

Időközi választás MSZP-Fidesz harccal

Hat településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap; öt helyen azért kell polgármestert választani, mert az októberi helyhatósági választáson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb voksot kapó jelöltek között.
2010. december 7. kedd 10:15 - HírExtra
Vasárnap polgármestert választanak a Zala megyei Csöde, Dobri és Zalaszántó, valamint a Békés megyei Dombiratos és Köröstarcsa lakói, mert az október 3-ai voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a legtöbb voksot kapó jelöltek között.

Csödén Horváth József és Reszneki Gyuláné - mindketten függetlenként - 29-29 voksot, a szavazatok 50-50 százalékát szerezték meg októberben. Ugyancsak a voksok felét-felét szerezte meg Dobriban Horváth Albin Sándor és Lógár Zoltán - ugyancsak mindketten függetlenként -, ők 68-68 voksot kaptak. Zalaszántón a voksok 35,19-35,19 százalékát szerezte meg 171-171 szavazattal Farkas Lajos (Magyar Igazság és Élet Pártja) és Vajda Károly (Fidesz-KDNP).

Köröstarcsán Nagy László (MSZP) és Smiri László Zoltán (Fidesz) a voksok 46,01-46,01 százalékát szerezte meg októberben, 553-553 szavazattal. Dombiratos lakói pedig egyaránt 123-123 szavazatot adtak le Bojczán Endre Péter (Fidesz) és Boldog István Ferenc (független) jelöltekre, akik így a voksok 30,07-30,07 százalékát szerezték meg.

Időközi választást tartanak a főváros XX. kerületének 12. számú egyéni választókerületében a jelöltek közötti szavazategyenlőség miatt. Itt októberben Csaszny Márton (MSZP) és Takács Pálma (Fidesz-KDNP) egyaránt a voksok 37,61-37,61 százalékát, 633-633 szavazatot szerezte meg.

Az év végéig ezeken kívül még nyolc helyen tartanak időközi önkormányzati választást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását