2024. május 20. - Bernát, Felícia

Vádemelés a bozótvágós gyílkos ellen

A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt az előzetes letartóztatásban lévő F. László ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt a Nógrád Megyei Bíróságon - közölte az ügyészségi szóvivő.
2010. december 2. csütörtök 18:33 - HírExtra
A 28 éves férfi volt élettársát és annak új barátját ölte meg bozótvágó késsel Salgótarján belvárosában 2009. december 14-én.

Bóna Gyula a vádiratot ismertetve elmondta: F. László és K. Kitti kapcsolata hat év után, 2009 nyarán kezdett megromlani, majd a nő új kapcsolatot alakított ki K. Krisztiánnal. A férfit interneten emiatt többször is megfenyegette a gyanúsított.

F. László december 14-én reggel elment a sértettek munkahelyéhez, hogy megnézze, együtt mennek-e dolgozni, és látta is őket. Ezután 49 centiméter pengehosszúságú, 5-7 centiméter szélességű bozótvágó kést vásárolt.

Este egy üzletnél vette észre a sértetteket. A nővel szóváltásába keveredett, ebbe a férfi is beleszólt, és verekedés alakult ki köztük.

Amikor a sértettek elindultak a bolt felé, F. László kivette csomagtartójából a bozótvágó kést, utánuk szaladt, és először K. Krisztiánra csapott le többször a kés élével, szinte átvágva a jobb csuklóját, és megvágva a fejét is. A férfi az üzletbe menekült, F. László pedig a nőt kezdte ütni a késsel. Többször sújtott a fejére, vágások érték a nő védekezésül felemelt kezét és karját is.

A vádirat szerint K. Kittinek esélye sem volt a menekülésre. Miután a földre esett, a férfi tovább ütötte a fejét a kés élével, majd bement a boltba K. Krisztián után. A menekülő férfi elesett, ekkor a gyanúsított a kést két kézzel a feje fölé emelve két erőteljes ütést mért a felsőtestére. K. Krisztiánnak még sikerült felállnia, bement a polcsorok közé, ott a gyanúsított fejen ütötte a kés élével. Amikor a sértett megint elesett, F. László nagy erővel hétszer sújtott le a késsel a fejére.

Ezután kiment a boltból, elment a haldokló nő mellett, és autójával elmenekült a helyszínről. Otthon készpénzt és gyógyszereket vett magához, majd a salgói várhoz ment, a Cserhát bevetési csoport tagjai ott fogták el.

A szóvivő közölte: az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint F. László nem szenvedett elmebetegségben, tudatzavarban, szellemi leépülésben, gyengeelméjűségben. Meglévő személyiségzavara nem korlátozta cselekménye következményeinek felismerésében.

Bóna Gyula elmondta: a tárgyalás kitűzése 2011 februárjára várható. Az ügyészség négy szakértő és 24 tanú megidézését is indítványozta.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását