2024. április 20. - Tivadar

Az MSZP szerint hazánk Európa szégyenfoltja

Az MSZP szerint az Orbán-kormány eddigi nyolc hónapja alatt elérte, hogy "Magyarország Európa szégyenfoltjává vált".
2010. november 29. hétfő 13:22 - HírExtra
Az ellenzéki párt felszólítja a kabinetet, hagyja abba Magyarország "lejáratását" és felelős kormányzással igyekezzen rendbe rakni az ország "általuk tönkretett renoméját".

A magánnyugdíjpénztárakkal és az alkotmánnyal kapcsolatos elképzelései, döntései miatt tömegesen került címlapokra negatív tartalommal Magyarország kormánya - írta az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében az MSZP szóvivője.

Török Zsolt úgy fogalmaz, tudják hogy "Orbán Viktort nem érdekli a külföld kritikája, ahogy azt már korábbi kormányzásakor is megmutatta, azonban ehhez mérhető bírálat még sosem érte a magyar kormányt". Szavai szerint a következmények beláthatatlanok.

A politikus kijelenti, hogy az elmúlt héten, hétvégén sorozatban jelent meg befolyásos, mértékadó politikai, gazdasági lapok címlapjain az Orbán-kormány eddigi tevékenységének szigorú, felettébb elítélő tartalmú kritikája.

Ezt annak tulajdonítja, hogy azok szerzői féltik a demokráciát, "melyet a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt 8 hónapban leépíteni szándékozik, az alkotmányosságot, a gazdasági stabilitást, melyet a korábbi kormányok a világgazdasági válságot követően megteremtettek, a jogállamiságot, melyet Magyarország példaértékűen megvalósított1989-től".

Szerinte attól is féltik Magyarországot, hogy "a diktatúra útjára lép", nem tudja garantálni a magántulajdon szentségét és biztonságát valamint a véleménynyilvánítás szabadságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását