2024. május 27. - Hella

Sokkal több házat kell elbontani Devecseren

A korábban bejelentett 225 helyett 248 ingatlant kell elbontani Devecserben; 69 család nem fogadta el az értékbecslést - tájékoztatott az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ parancsnoka szerdán.
2010. november 24. szerda 17:30 - HírExtra
Muhoray Árpád elmondta: az iszapömlésben megsérült 275 devecseri ingatlan értékbecslését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara csoportja végezte a Belügyminisztérium megbízásából, és összeállította a házakról a tulajdoni lapot és fényképet is tartalmazó értékbecslési adatlapokat. A központ jogi munkacsoportjával történt egyeztetéseken 69 család nem fogadta el a megállapított árat, az ő ingatlanjaikat a szakértők újra felmérik.

Az ingatlanszakértők sok helyen tisztázatlan tulajdonviszonyokkal és pontatlan földhivatali bejegyzésekkel találkoztak, a helyrajzi számok pontosítása után az elbontandó ingatlanok száma 225-ről 248-ra nőtt - mondta Muhoray Árpád.

Arról is tájékoztatott, hogy a jogi munkacsoport szerdáig 230 devecseri károsulttal egyeztetett, közülük 36-an új építésű házba költöznének, 37 család használt lakás vásárlását kérte, a többség azonban még nem döntött.

A három érintett településen - Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen - összesen 284 házat kell lebontani, a tulajdonosok közül eddig 51 család jelezte, hogy az újonnan épülő lakóparkba költözne.

A parancsnok tájékoztatása szerint a Kolontáron épülő kettes gát készültsége negyvenszázalékos, a hatvan méter hosszú résfala elkészült. Az időjárástól is függ, hogy mikor készülhet el a másfél kilométer hosszú védmű. A héten a gát további 320 méteres szakaszán végeztek a betonozással, és újabb 120 méteren kiásták a beton alapjául szolgáló árkot. A tervezett gát északi végénél 150 méter hosszan megemelték a kavicságyat.

A devecseri kastélypark mentesítésén és a somlóvásárhelyi telkek megtisztításán továbbra is csaknem háromszáz ember dolgozik 214 technikai eszköz és munkagép segítségével - mondta Muhoray Árpád.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását