2024. április 25. - Márk

Jobbik: A kormány szánalmasan magyarázkodik

A Jobbik szerint a kormány által jegyzett rendészeti törvényjavaslat alapján korlátlanul bevethetővé válnak Magyarország területén a külföldi rendőrök.
2010. november 13. szombat 14:16 - HírExtra
Az ellenzéki párt szombati, MTI-hez eljutatott közleményében úgy fogalmaz: a "külföldi rendőrök bevetése ügyében szánalmasan magyarázkodik a kormány".

A Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese által jegyzett közlemény szerint a kormány az idegen rendőrökből álló intervenciós egységek tevékenységi körét nem is kívánja korlátozni.

Mint írta, az általa benyújtott módosító javaslatok a külföldi rendőrök magyarországi alkalmazhatóságát próbálták meg keretek közé szorítani, megtiltva számukra a tömegoszlatásokban való részvételt.

Ezeket a fideszes többség a honvédelmi bizottság ülésén egytől egyig leszavazta, így - ha az Országgyűlés is igent mond a tervezetre - semmiféle törvényes akadálya nem lesz a külföldi rendőrök tömegoszlatásokban történő bevetésének - hívja fel a figyelmet a jobbikos politikus.

Hozzáteszi: a törvényjavaslat lehetőséget teremt arra is, hogy szinte bárkire, még egy egyszerű gárdistára vagy akár az ismerőseire is ráhúzható legyen az, hogy terrorszervezetet támogat. Velük szemben pedig bevethetővé teszi a titkosszolgálati eszközök teljes tárházát.

"A törvényjavaslatban szereplő kormányzati tervek nem csupán emberi méltóságunkat sértik, hanem hazánk függetlenségét és a népakarat kinyilvánítását is veszélyeztetik" - fogalmaz a közleményben Volner János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását