2024. április 18. - Andrea, Ilma

Karácsonyi meglepetés a Google-től

Magasra tör Chrome nevű böngészője reklámozásában a Google: a karácsonyi csúcsforgalomban ingyenes internet-elérhetőséget ajándékoz három légitársaság utasainak.
2010. november 9. kedd 14:42 - HírExtra
Az akció, amelyből a Google hétfői közlése szerint tizenöt millió utas profitálhat, november 20-tól január 2-ig tart. A konszern így igyekszik a Chrome kipróbálására ösztönözni a felhasználókat.
A részt vevő légitársaságok - a Delta Air Lines, a Virgin American és az Air Train - a meghatározott időszakban összesen hétszáz repülőgépen kínálnak majd internet-elérhetőséget.

Mindhárom légitársaság gépein működik WiFi-szolgáltatás, amelynek használata általában 5-13 dollárba (1100-2500 forintba) kerül. A légi WiFi-használat elterjedését azonban nemcsak a költségek gátolják, hanem a felhasználókat feltehetően az is visszatartja, hogy a fedélzeten csak bizonyos időszakokban használhatók laptopok és egyéb elektronikus készülékek.

A Google már tavaly is indított hasonló akciót a Virgin Americával közösen. A nagyágyú azonban a Delta Air Lines: ez a légitársaság az előzetes becslések szerint tizenegy millió utast szállít majd a karácsonyi szezonban.

A 2008-ban bemutatott Chrome keresővel a Google a Microsoft Internet Explore-jával és a Mozilla Firefoxával igyekszik felvenni a versenyt. A becslések szerint eddig a piac 7-12 százalékát hódította meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását