2024. május 23. - Dezső

Segítséget kaptak a felsőzsolcaiak is

Nem maradnak meleg nélkül a nyár eleji árvíz által leginkább sújtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca károsultjai, a Magyar Vöröskereszt hétfőn kazánokkal segítette ki a bajbajutottakat.
2010. november 8. hétfő 14:44 - HírExtra
A segélyszervezet tájékoztatása szerint Felsőzsolcán 39 rászoruló árvízkárosult családnak segített, illetve segít a fűtési gondok megoldásában: mintegy 6 millió forint értékben adományozott vegyes tüzelésű, cirkó- és gázkazánokat a rászorultaknak. Hét kazánt hétfőn adtak át.

A Miskolchoz közeli kisvárosban több mint kétszáz ház dőlt össze, vált lakhatatlanná a júniusi árvízben. A bajba jutottak megsegítésére jószerivel megmozdult az ország, az elemi lakhatás feltételei a kormány anyagi támogatásával október 31-ig megteremtődtek, a segély- és civilszervezetek, magánszemélyek pedig sok száz millió forintos adománnyal, készpénzzel járultak a segélyakcióhoz.

A megyei önkormányzat az MTI Önkormányzati Sajtószolgálatához (ÖS) eljuttatott közleménye szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Helyreállítási és Újjáépítési Bizottság úgy döntött, hogy 20 árvíz sújtotta település és 3, szintén kárt szenvedett magánszemély részesül jelentős anyagi támogatásban. Ez egyrészt az önkormányzat árvízi számlájára befolyt összegből, másrészt a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagjai és munkatársai által felajánlott pénzbeli adományból állt össze.

Ez csaknem 105 millió forint újabb segélyt jelent az árvízzel sújtott településeken élőknek. Szendrő, Edelény, Sátoraljaújhely, Tolcsva, Erdőhorváti, Léh, Onga-Ócsanálos, Ónod, Szikszó, Sajóecseg, Alsóvadász, Rakaca, Rakacaszend és Hidasnémeti önkormányzata 1-20 millió forint összegű támogatásban részesült, amelyet az állami segítségből kimaradt lakóingatlanok lakhatási feltételeinek elemi biztosítására, önkormányzati szolgáltatást nyújtó épületek felújítására lehet fordítani.

A megyei önkormányzat támogatja még Komlóska, Felsődobsza, Kishuta, Filkeháza, Hercegkút, Hollóháza önkormányzatát és három magánszemélyt is, összességben 28,5 millió forint értékben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását