2024. május 3. - Tímea, Irma

Jobbik: a kormánypártok alkalmatlanok az egyedüli alkotmányozásra

A Jobbik a másik két ellenzéki erővel ellentétben továbbra is részt vesz az új alaptörvény előkészítésének folyamatában, mivel úgy ítéli meg, hogy a kormánypártok méltatlanok arra, hogy egyedül alkotmányozzanak.
2010. október 28. csütörtök 15:22 - HírExtra
A párt képviselői erről a Jobbik-frakció csütörtöki ülése után nyilatkoztak. Balczó Zoltán alelnök elmondta: egyetértenek az arcátlan végkielégítések szigorú és visszamenő hatályú megadóztatásával, de úgy vélik, meg kell találni az ezt megengedő alkotmányos megoldást. Az Alkotmánybíróság jogkörének rendkívüli mértékű szűkítését a Jobbik elfogadhatatlannak, a hatalmi arrogancia megnyilvánulásának tartja - közölte.

Hozzátette: különbséget kell tenni a rövid idő alatt szerzett indokolatlan végkielégítések, és egy életpálya végén járó jogos illetmények között, ezért a Jobbik módosító javaslatot nyújt be a 98 százalékos különadóról szóló fideszes indítványhoz.

A visszamenőleges hatályú szabály mellett Balczó Zoltán azzal érvelt, hogy "a lopott árut nem lehet megtartani".

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke a demokráciára és a jogállamiságra mért súlyos csapásként értékelte Lázár János fideszes frakcióvezető javaslatát, hogy a népszavazási tilalom alá eső tárgykörökben az Alkotmánybíróság se hozhasson határozatot.

Ugyanakkor a Jobbik az MSZP és az LMP szerinte "felelőtlen, hisztis" magatartását is elítéli. Gyüre Csaba úgy fogalmazott: miután a másik két ellenzéki párt "kimenekült" az alkotmány-előkészítési munkából, a Jobbikra hárul a feladat, hogy megakadályozza egy "párturalmi alkotmány" elfogadását.

Arra a kérdésre, hogy a Jobbik csatlakozik-e az MSZP, vagy az LMP tervezett demonstrációjához, Balczó Zoltán nemmel válaszolt. Mint mondta, a Jobbik a parlamentben kíván fellépni a Fidesz javaslatával szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását