2024. május 4. - Mónika, Flórián

Új elnököt választottak

Új elnököt választott a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) a július 7-én elhunyt Páll Sándor helyére; Csonka Áron eddigi alelnök a szombaton Bácsgyulafalván (Telecka) tartott rendkívüli kongresszuson lett a párt új vezetője.
2010. október 26. kedd 11:00 - HírExtra
Megbízatása két évre szól, a jelenlegi pártszervek mandátumának végéig - írta internetes oldalán kedden a Magyar Szó című délvidéki napilap. A kongresszuson a küldöttek megerősítették a VMDK statútumát. A közgyűlés emellett támogatásáról biztosította az állampolgárság könnyített megszerzésére vonatkozó magyar törvényt.

Csonka Áron, a Vajdaság Ma hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy a párt hosszú távú célja változatlanul az autonómia elérése.

Elmondta, készek a többi vajdasági magyar párttal való együttműködésre, mivel álláspontjuk szerint "minden olyan konkrét kérdésben, amely a nemzet érdekét szolgálja, konszenzusra kell törekedni, és meg kell próbálni összefogni ezeket a törekvéseket".

A 34 éves új pártelnök az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Karának szerb nyelv és irodalom szakán szerzett tanári diplomát. Adán él és szerb nyelvet oktat a helyi Műszaki Iskolában, s a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban is tanított. Jelenleg Ada község képviselő-testületének elnöke, korábban két cikluson át volt községi képviselő. 2000 óta tagja a VMDK-nak, amelyben 2004-től tanácstag, majd 2008-tól az elnökség tagja és alelnök is egyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását