2024. április 19. - Emma
Havas Henrik még egyszer átélné a taxisblokádot, magyartalannak tartja az állandó lakhelyet és Magyarországra hozna két-három millió határon túli romát. A Der Spiegelt meg leszarja és elvenné a mocskos liberálisok telefonját. Heti Havas.
2010. október 26. kedd 12:12 - HírExtra
A HírExtra sorozatában megismerhetjük Havas Henrik, közéleti ügyekre vonatkozó véleményét. Miért élné át a Tanár úr a taxisblokádot még egyszer? Mit lát rosszul Ivády Gábor? Miért hazafiatlan gondolat az állandó lakhely? Miért nem körözi a rendőrség a milliárdos áfacsalókat a leveskockatolvajok helyett? Minden kiderül! Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Ma húsz éves a Taxisblokád. Ön hogyan élte meg azokat a napokat?

Nekem a modern technika ünnepe volt. Vásároltam egy Hi-tech dolgot, egy kenyérsütő gépet. Soha nem felejtem el: életem legszebb napjai voltak, reggelre beprogramoztam a gépet és friss kenyérillat lengedezett a nyaralóban. Tündéri volt. Annyira sajnáltam, hogy véget ért a sztrájk, mert megint a gyári kenyeret ettük.

Elképzelhetőnek tart egy hasonlót a közeljövőben?


Nagyon szeretném. Megint elővenném a kenyérsütő gépet, megvan még.

A Forradalom a Szavazófülkékben lendülete nem állt le, megkezdődött az új alkotmány vitája. Gulyás Gergely kivetetné a magyarországi állandó lakhelyet a szavazás előfeltételei közül.

Nagyon egyetértek Gulyás Gergellyel, az állandó lakcím a magyar hagyományokkal teljesen ellenkezik. Gondolja meg, az őshazától idáig el kellett jönni, közben mindenütt gondot okozott volna az állandó megállás. Nem kell állandó lakcím. Képzelje el, hogy a kalandozások korában egy törzsi gyűlésen nem vehetett volna részt az a törzsfőnök, aki éppen Spanyolországban vagy Svájcban kalandozott. Teljesen magyartalan és hazafiatlan gondolat az állandó lakhely.

Már másnap üdvözölte ezt a lépést Ifj. Ifj. Bogdán János, az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese. Videós üzenetében rendkívül örvendetesnek nevezte, hogy a magyar kormányzat mintegy három millió határon túli romát rehabilitál.

Nagyon üdvözlöm, hogy a szomszédos országokban élő romák közül sokan magyarnak érzik magukat. Javaslom, hogy ne csak az állandó magyarországi lakcímet ne követeljük meg tőlük, hanem hozzuk át őket. Az a két-három millió roma itt a környéken mind jöhetne hozzánk. Szép gondolat, nem?

Gondolja meg, hogy 2050-re 7,5 millióra csökken a magyarok létszáma. Ha most két-három millió romát befogadnánk, akkor bízhatnánk a jövőben.

Ezzel a megoldással 2050-re akár 15 millióra is felszökhetne az ország lakossága…


Ez egy távlat, nem?

Ivády Gábor kilépett az LMP-ből, mert nem akar SZDSZ-t építeni.

Én eddig azt hittem, hogy ők nem rombolnak és nem építenek semmit, statikus állapotban vannak. Az LMP-nél én semmiféle mozgást nem érzékeltem. Szerintem Ivády rosszul látja.

Csütörtök este Tarlós István és Orbán Viktor beültek egy szobába. A közös ülés eredménye 12,5 milliárd forintos támogatás a BKV-nak november hónapra.

Ha Orbán Viktorral elég beülnie Tarlósnak egy szobába és úgy jön ki, hogy kapott 12,5 milliárdot, akkor Orbán Viktorral én is eltöltenék öt percet; valami csak csurranna-cseppenne. Szerintem tarthatna ülőnapot Orbán Viktor, minden héten egyszer, amikor fogad embereket és együtt ül velük egy szobában.

Budapest az antiszemitizmus fővárosa Der Spiegel múlt heti számának írása szerint.


Nagyon kereken megmondom, hogyha a Der Spiegel szerint Magyarország az antiszemitizmus fővárosa, akkor a Der Spiegelt én leszarom. Ne röhögjön, ezt komolyan mondom! Szégyellje magát a Der Spiegel. Egyébként addig szórakozik velünk, amíg a Lázár János oda nem figyel.

Az író többek között Konrád György, vagy Tamás Gáspár Miklós véleményére alapozva azt állítja, hogy a romkocsmák, vagy a patinás kávéházak falai között reszketve társalognak a liberális értelmiségiek, mert telefonon már nem mernek.

Ha ezt hangoztatják nyugaton, akkor a következő lépés az lesz, hogy elveszik a telefonjukat és ezzel teljesen egyet tudok érteni. Ezektől a mocskos liberálisoktól mind el kell venni a telefont, amin nem mernek beszélni. Ha központilag elveszik a telefonjukat, akkor nem hivatkozhatnak arra, hogy nem mernek beszélni, mert nincs is telefonjuk.

A franciák nem paráznak, szakszervezeteik a fél országot felforgatták, mert kormányuk 60-ról 62 évre emelné a nyugdíj korhatárt.


Én a franciákat megértem. Náluk 65-ről leszállították 60-ra, most megint felemelik… Szerintem a franciák akkor tennék okosan, ha áttelepülnének Magyarországra. Ez egy kiszámítható ország. Bővebben ez azt jelenti, hogy amit Orbán Viktor mond, az van. Nem kell találgatni.

Nálunk a magánnyugdíj pénztárak államosítása kavar kevésbé heves indulatokat, egyedül Selmeczi Gabriella áll naponta a mikrofon elé, hogy elmondja: nem úgy van az. Találhatott volna a kormány „jópofább” arcot is az új nyugdíjrendszer kommunikációjához?

Ez nem úgy történt, hogy a nyugdíjrendszer átalakításának kommunikációjához találták meg Selmeczi Gabriellát. Szólt, hogy ő még nem kapott semmilyen megbízást és akkor Matolcsy egy huncut mosollyal azt mondta: mi lenne, ha átalakítanánk a nyugdíjrendszert és akkor a Gabi is megnyugodna.

Miniszterelnökünk tegnap Moldvában tárgyalt, novemberben pedig Orbán-Putyin csúcstalálkozó lesz. Miért nyomul Orbán keleten?


Ha minden kötél szakad, visszatelepülünk az őshazába. Most keresi a helyét. Etelköz Ukrajnához tartozik, az őshaza Oroszországhoz… Szerintem keresi a helyét. Olyan ez, mint a kínai migráció. Lehet, hogy mi is továbbállunk innen.

Körözést adtak ki két leveskocka tolvaj ellen; az elkövetők ismeretlenek. Mit gondol, az ismert, milliárdos áfa csalók ellen mikor ad ki körözést a Magyar Rendőrség?

Hát az attól függ, hogy van-e futballcsapatuk. A rendőrség megnézi az NB1-es klubtulajdonosok nevét és attól függően ad ki körözést.

A Heti Havasban eddig:


Bocsánatot az kér, aki bűnösnek érzi magát - Heti Havas
 
Matolcsy hamiskásan mosolyog - Heti Havas
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását