2024. április 28. - Valéria

Dugót okoztak a tiltakozó rendőrök

Tiltakozó akciókat folytatnak a moszkvai Seremetyevo nemzetközi repülőtéren dolgozó rendőrök: elállják a repülőtéri parkoló mindhárom bejáratát, mert nem tetszik nekik, hogy az egyik terminálnál a tervek szerint nekik is fizetniük kell a parkolásért.
2010. október 6. szerda 16:26 - HírExtra
Az új helyen a személyzet számára kijelölt parkoló is lesz, és úgy tervezik, hogy a díja 24 órára 30 rubel, vagyis mintegy 210 forint lesz.

A rend őrei magánautóikkal augusztus közepe óta időről időre odaállnak mindhárom sorompóhoz egyszerre, bekapcsolják vészvillogóikat, és csak állnak, miközben mögöttük az utasokat szállító kocsikból hosszú dugók alakulnak ki.

A repülőteret kiszolgáló Terminal társaság nem tudott mást csinálni, mint hogy videóra vette az egyik ilyen akciót, s kitette az internetre. A filmre felfigyelt a moszkvai közlekedési ügyészség egyik munkatársa. Mindössze annyit tett azonban, hogy levélben felszólította az egység vezetőjét, fogja vissza beosztottait. Azóta a Terminal szerint a rendőrök nem állják el mások útját, hanem a kijelölt helyen parkolnak, viszont nem fizetnek.

Seremetyevót - ahová a budapesti járatok is érkeznek - a rendőrök akcióitól függetlenül sem lehet autóval megközelíteni: az oda vezető Lenyingradszkoje sugárúton rég állandósultak a dugók, s az alig 20 kilométeres út könnyen eltarthat akár négy órát is. A nyáron egy híd javítása miatt annyira beszűkítették az egyébként majdnem végig egy irányba négysávos utat, hogy az utasok ezrével késték le a járataikat, és az Aeroflot légitársaság az emiatt keletkezett, dollár százezrekbe menő költségeit peres úton követeli a város vezetésétől.

A repülőtér jelenlegi parkolója kicsi és áttekinthetetlen, és óránként mintegy 2100 forint a díja. Ezért az autósok tömegével parkolnak az oda vezető úton: ez ingyen van, de szintén dugókat okoz, és ráadásul az utasok csak több kilométeres gyaloglással érhetik el a terminálokat.
Szerencsére már minden moszkvai repülőtérre megy külön gyorsvasút is valamely belvárosi pályaudvarról.

A Seremetyevóra tartó végállomását azonban nemrég a metró bejáratától néhány méterre lévő, és parkolási lehetőséget is biztosító Szavjolovszkij pályaudvarról áthelyezték a Bjelorusszkijra. Az előtte lévő téren évek óta építkeznek, nincs lehetőség megállni, csak egy egészen kicsi, de igen drága, mégis örökké zsúfolt fizető parkoló van, a metró legközelebbi bejáratáig pedig több száz métert kell gyalogolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását