2024. április 26. - Ervin

A Jobbik feltételhez kötné a külföldiek lakóingatlan vásárlását

A Jobbik csak azon országok állampolgárainak engedné, hogy lakóingatlant vásároljanak vagy béreljenek Magyarországon, akiknek országában ugyanez a lehetőség magyar állampolgárok számára adott.
2010. október 1. péntek 14:06 - HírExtra
Volner János országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: a jövő héten törvényjavaslatot nyújtanak be annak érdekében, hogy külföldi állampolgárok, valamint külföldi bejegyzésű, illetve hazai bejegyzésű, de legalább ötven százalékban külföldi tulajdonban álló gazdasági társaságok csak akkor vásárolhassanak vagy bérelhessenek magyarországi lakóingatlant, ha magyar állampolgárok és cégek ugyanezt akadálytalanul megtehetik az ő hazájukban.

Ez a "viszonosság" Volner János közlése szerint azt is jelentené, hogy a magyar állampolgárok beutazását vízumhoz kötő országok polgárai a vízumkötelezettség fennmaradásáig nem vásárolhatnának vagy bérelhetnének magyarországi lakóingatlant.

Indoklásul hozzátette: egyetlen állam polgárai sem érnek többet a magyaroknál, s a Jobbik meg kívánja akadályozni Magyarország felvásárlását, azt, hogy a magyarokat "kiszorítsák" a hazájukból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását