2020. december 1. - Elza

Valutaháború lesz?

"Nincs a nyakunkon, de nem zárható ki teljesen egy valuták közötti háború kialakulása" - mondta Pascal Lamy, a kereskedelmi világszervezet (WTO) főtitkára a BFM francia gazdasági rádió műsorában.
2010. szeptember 30. csütörtök 07:41 - HírExtra
"Úgy gondolom, hogy a valószínűsége kicsi, de nem nulla" - mondta a főtitkár arra a kérdésre válaszolva, hogy létrejöhet-e valutapiaci háború, amennyiben több ország is piaci intervenciót hajt végre valutájának leértékelése érdekében. A monetáris kiigazításoknak "fokozatosan és konzultációk kíséretében" kell megtörténniük - szólította fel az illetékes hatóságokat Lamy. "De nem vagyunk még egy esetleges valutaháború közelében" - tette hozzá.

Arra kérdésre, hogy vajon elindult-e a világgazdaság a válságból kivezető úton, egyértelmű igennel válaszolt: a WTO adatai szerint 2010-ben 13 százalékos lehet a fellendülés mértéke. Hozzátette azonban, hogy a munkanélküliségi adatok még aggodalomra adnak okot, ezért teljes kilábalásról nem lehet beszélni. "Egy súlyos probléma van, amely továbbra is visszaveti a gazdasági konjunktúrát. Ez a munkanélküliség magas szintje" - hangsúlyozta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását