2024. május 2. - Zsigmond

Századvég: Budapesten fideszes győzelem várható

A Századvég legfrissebb felmérése szerint Budapesten biztos a Fidesz-KDNP és Tarlós István kormánypárti főpolgármester-jelölt győzelme, Szegeden azonban még nem tudni, hogy Botka László szocialista polgármester, vagy fideszes kihívója kap több szavazatot.
2010. szeptember 29. szerda 14:17 - HírExtra
A Századvég a kutatást szeptember 20-a és 24-e között végezte Szegeden hatszáz, Budapesten nyolcszáz, véletlenszerűen kiválasztott ember megkérdezésével.

A közvélemény-kutató szerdai, MTI-hez eljuttatott elemzése szerint Budapesten az országos átlagnál nagyobb a biztosan szavazók aránya; a felmérés eredménye szerint a fővárosban 58 százalék fog vasárnap az urnákhoz járulni, míg ugyanez az arány országosan 52 százalék.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP pártlistájára 61, az MSZP-ére viszont csak 21 százalék szavazna, az LMP 12, a Jobbik 3 százalékra számíthat a Századvég kutatása szerint.
A lakosság teljes körében a Fidesz-KDNP listára 43, az MSZP-ére 15, az LMP-ére 13, a Jobbikéra 4 százalék voksolna - olvasható a Századvég közleményében.

Hasonló arányok tapasztalhatók a pártok polgármesterjelöltjei között is Budapesten, Tarlós Istvánra (Fidesz-KDNP) a biztos pártválasztók 57, a szocialista Horváth Csabára 22 százalék adná a voksát. Jávor Benedek, az LMP jelöltje 16, Staudt Gábor, a Jobbik jelöltje pedig 5 százalékot kaphat.
Szegeden a biztos választók körében kiegyenlített a küzdelem Botka László szocialista és B. Nagy László fideszes jelölt között: Botka Lászlót 48, B. Nagy Lászlót 45 százalék támogatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását