2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A fátyoltilalom betartását kérik a muszlim vezetők

Franciaországi muzulmán vezetők azt kérték csütörtökön hittársaiktól, hogy tartsák be az egész arcot elfedő fátyol viselésének tilalmáról elfogadott törvényt.
2010. szeptember 24. péntek 08:00 - HírExtra
A Francia Muszlim Tanács vezetői megbeszélést tartottak a kérdésről Nicolas Sarkozy francia elnökkel, és utána kijelentették, hogy ők, mint felelősségteljes állampolgárok, úgy vélik, hogy a vita ideje lejárt, a törvényt megszavazták, és azt be kell tartani.

A törvény márciusban lép hatályba, a honatyák addig időt adnak az érintettek meggyőzésére. Számukra, felelős állampolgárok számára véget ért a vita ideje, a törvényt elfogadták - hangsúlyozta a találkozó után a tanács elnöke, Mohammed Moussaoui.

Közölte, hogy "minden pedagógiai eszközzel" igyekszenek meggyőzni az érintetteket, hogy tartsák be a törvényt. Ez utóbbiak számát mintegy kétezerre becsülik Franciaországban, amely elsőként rendelt el ilyen tilalmat Európában.

Moussaoui kérte ugyanakkor, hogy ne használják az "iszlamista" megnevezést akkor, amikor terroristákról van szó. E helyett a "terrorista" vagy "bűnöző" kifejezéseket ajánlotta. "Nem fogadjuk el, hogy az +iszlám+ kifejezést és az iszlám vallást összekapcsolják a terrorcselekedetekkel" - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását