2020. március 30. - Zalán

EU: szélessávú internetet mindenkinek

Azon dolgozik az Európai Bizottság, hogy tíz év múlva az Európai Unió minden lakója rendelkezzen "gyors vagy nagyon gyors", szélessávú internetes hozzáféréssel- jelentette be Neelie Kroes, az informatikai és távközlési kérdésekért felelős biztos Brüsszelben.
2010. szeptember 20. hétfő 15:52 - HírExtra
A biztos hozzátette: továbbra is cél az, hogy 2013-ig minden európai lakos rendelkezzen legalább alapvető - nem feltétlenül szélessávú - internetkapcsolattal. A bizottság adatai szerint ez év elején uniós átlagban a háztartások 24 százaléka rendelkezett szélessávú hozzáféréssel. Bulgáriában és Romániában 13, Dániában és Hollandiában 37 százalékos volt a lefedettség, ez a két szélső érték. Magyarországon 18 %-os a szélessávú hozzáférés.

Európa jelenleg világelső a széles sáv átlagos elterjedtsége terén - állapította meg a bizottság -, de a hálózatokat tovább kell fejleszteni és korszerűsíteni. Az európaiaknak például jelenleg mindössze 1 százaléka rendelkezik nagy sebességű közvetlen otthoni üvegszálas kapcsolattal, miközben ugyanez az arány Japánban 12 százalék, Dél-Koreában pedig 15.

"A gyors, szélessávú hozzáférés jelenti Európa fellendüléséhez és a jóléthez szükséges digitális oxigént" - fogalmazott Kroes, bejelentve, hogy a bizottság ennek érdekében három új intézkedést fogadott el.

Utóbbiak közé tartozik egy ajánlás, amely megfelelő egyensúlyt biztosít a beruházások ösztönzése és a verseny megőrzése között a szolgáltatók számára. Egy olyan javaslat, amely a vezeték nélküli szélessávú hozzáférések számára biztosít rádióspektrumot, valamint egy közlemény arról, miként ösztönözhetők a leghatékonyabban a gyors hálózatokba fektetendő állami- és magánberuházások.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását