2024. május 18. - Erik, Alexandra

Rakétát lőttek a Gázai övezetből

Gázai rakétatámadás Izrael ellen, áldozatok nélkül.
2010. szeptember 4. szombat 12:42 - HírExtra
Rakétát lőttek ki a Gázai övezetből izraeli területre szombaton, de a támadásnak nincs áldozata - közölte az izraeli hadsereg szóvivője. A Negev sivatag nyugati szektorában, lakatlan területen ért földet a lövedék, és nem is sebesült meg senki. Netanjahu izraeli miniszterelnök és Abbász palesztin elnök csütörtökön, 20 hónap szünet után, Washingtonban újrakezdték a közvetlen tárgyalásokat a két fél közötti békéről, amelyet a Gázai övezet fölött elenőrzést gyakorló Hamász iszlamista mozgalom hevesen ellenez. A Hamász fegyveresei, ugyancsak csütörtökön, 24 óra leforgása alatt két támadást intéztek Ciszjordániában izraeli telepesek ellen saját bevallásuk szerint, és az Izrael elleni akciók folytatásával fenyegettek.

Izrael 2008 december végén nagyszabású offenzívát indított a Gázai övezet ellen, hogy véget vessen az onnan kiinduló, izraeli célpontok ellen irányuló rakétatámadásoknak. Ezek azóta jelentősen csökkentek, de ez év eleje óta így is vagy 110 rakéta és ágyúlövedék érte a zsidó államot a palesztin területről.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását