2024. május 19. - Ivó, Milán

Leadta az ajánlószelvényeket az LMP

Péntek délután fél négy körül a fővárosi Városházán az LMP leadta a főpolgármester-jelölt indulásához szükséges ajánlószelvényeket. A Lehet Más a Politika 31.267 darab ajánlószelvényt gyűjtött össze.
2010. szeptember 3. péntek 17:29 - HírExtra
Péntek délután Schiffer András frakcióvezető és Karácsony Gergely kampányfőnök, valamint a párt sárga és zöld pólóiba öltözött aktivistái kíséretében jelent meg a fővárosi Deák téren Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje. A politikus kézben, illetve párttársai segítségével biciklin hozta az indulásához szükséges ajánlószelvényeket.

Gyakorlatilag a sajtótájékoztató megkezdése előtti másodpercekkel még mindig érkeztek szimpatizánsok az LMP standjához, hogy bár az utolsó percekben, de leadhassák ajánlószelvényeiket.

A téren tartott sajtótájékoztatóján Jávor Benedek arról beszélt, hogy megtörtént az a csoda, amiben hét közepe óta bíztak, hogy képesek lesznek összegyűjteni a szükséges számú cédulát.

A főpolgármester-jelölt köszönetet mondott mindazoknak, akik nekik adták az ajánlószelvényeiket, de megköszönte az aktivisták és a jelöltjeik segítségét is.

Karácsony Gergely azt hangsúlyozta, hogy minden negyedik szavazójuk elvitte hozzájuk az ajánlószelvényét. Kijelentette: Budapest többet érdemel, mint amit eddig kapott a politikusoktól "és mindenképpen többet érdemel, mint azok a jelöltek, akik eddig startvonalhoz tudtak állni".
A kampányfőnök azt mondta, bízik benne, hogy kiugróan jól fognak szerepelni Budapesten, valamint abban is, hogy jól fognak szerepelni azokban a városokban, ahol sikerült jelölteket állítaniuk.

Leszögezte, hogy "minden hamis váddal szemben" az állampolgárok segítették őket ahhoz, hogy el tudjanak indulni a választáson. Szerinte ez mutatja, hogy egy új politikai kultúra formálódik, amit a régi pártok még nem értenek, de a szavazók már igen.

A sajtótájékoztató után az LMP politikusai elindultak a Városházára, miközben egyik aktivistájuk egy hordozható megafonon hirdette, hogy még mindig átveszik az ajánlószelvényeket.
 
A szelvények az utolsó másodpercekben is folyamatosan érkeztek a különböző gyűjtőpontokról, és az aktivisták még akkor is bevittek néhány tucatot a Városházára, amikor már megkezdődött a szelvények összeszámlálása. Volt olyan szimpatizáns, aki a Városháza folyosóján töltötte ki és adta oda ajánlószelvényét.

Az aktivisták és szimpatizánsok olyan intenzitással közlekedtek ki-be az épület folyosóján, hogy az LMP-sek az MTI két munkatársáról is azt hitték, hogy az ajánlószelvényeiket leadni érkeztek.
Négy óra előtt pár perccel egy dobozban még körülbelül 2.600 darab ajánlószelvény érkezett, de mint kiderült, ezt nem az LMP-nek hozták, hanem a Kétfarkú Kutya Párt készült azt leadni.

Victora Zsolt, a Kétfarkú Kutya Párt főpolgármester-jelöltje azzal indokolta, hogy ennyi ajánlószelvényük van, hogy 102.600-at gyűjtöttek, de "ellopták a talicskát", ezért csak valamivel több mint 2.600 ajánlószelvényük maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását