2024. június 21. - Alajos, Leila

Indiában csökkent az anyai halálozások száma

Bár Indiában felére csökkent a szülés alatti anyai halálozás aránya, az ország vélhetően nem teljesíti 2015-re a kitűzött Millenniumi fejlesztési célt e területen - közölték szerdán szakértők.
2010. szeptember 1. szerda 22:02 - HírExtra
Az ENSZ Millenniumi fejlesztési céljai között szerepelt, hogy 2000 és 2015 között 75 százalékkal csökkenjen világszerte a nők szülés közbeni halálozása.

Indiában - ahol az egészségügyi infrastruktúra krónikus hiánya, valamint a szemléletmód miatt nők milliói szülnek otthon, kevés orvosi segítséggel - az anyai halandóság 1990 óta felére csökkent, 100 ezer szülésből 254-re.

Ennek a számnak 2015-ig 140 alá kellene kerülnie a kitűzött cél eléréséhez. Miközben azonban az elmúlt években növekedett az igény az intézményekben való szülésre, az infrastruktúra nem javult a megfelelő ütemben, állapították meg az indiai közegészségügyi alapítvány kutatói, akik sürgetik a kormányt, hogy javítsa a közkórházak szolgáltatásait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását