2024. április 25. - Márk

Márpedig az orosz ortodox és a keresztény egyház alapdogmái megegyeznek

Fájdalmasnak nevezte a katolikus és az orosz ortodox egyház teljes közösségének hiányát hétfőn Erdő Péter bíboros, prímás, aki az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökeként találkozott az olaszországi Riminiben Filaret minszki metropolitával.
2010. augusztus 23. hétfő 21:47 - HírExtra
A két egyház "dogmatikai szempontból olyan közel áll egymáshoz, hogy nekem fájdalmat okoz: az ilyen nagy mérvű hasonlóság és közelség ellenére még nem teljesen egész közösségük" - idézte az olasz ANSA hírügynökség a magyar főpap szavait.

Erdő Péter bíboros és Filaret metropolita a Comunione e Liberazione (Közösség és Szabadság) nevű nemzetközi egyházi mozgalom idei találkozóján folytatott megbeszélést.

A magyar főpap kifejtette: a két egyház közötti párbeszédnek sok szintje létezik, és jelentős előrehaladást sikerült már elérni ebben a párbeszédben. "Ott van a dogmatika szintje, a Szentszék is számos találkozót szervezett, illetve komoly lépést tett, illetve ott van a társadalmi és az erkölcsi tanítás. Az isteni gondviseléstől és a mi nyitottságunktól függ a kérdés" - mondta.

Erdő Péter szerint a párbeszéd "politikai-nemzetközi aspektusát" tükrözi az a fontos tény, hogy a Vatikán a közelmúltban diplomáciai képviseletet nyitott Moszkvában, s így már Moszkvában is működik apostoli nunciatúra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását