2024. május 5. - Györgyi

Csongrád megyében segített a Magyar Vöröskereszt

Hét településen több mint negyven belvízkárosult családnak mintegy négymillió forint értékben osztott építőanyagokat és élelmiszercsomagot a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyében; a szervezet így segíti a május-júniusi belvízben megrongálódott házak rászoruló családjait - mondta el zsombói sajtótájékoztatóján Habsburg György.
2010. augusztus 18. szerda 17:34 - HírExtra
A szervezet elnöke kifejtette: ami május-júniusban történt óriási problémát okozott az egész országban, ezzel együtt azonban óriási segítséget is generált, melyet a Vöröskereszt tud koordinálni. A tíz érintett megye közül Borsodban van a legnagyobb baj. Az igényfelmérések már mindenhol megtörténtek, kivéve az említett megyét, ahol még zajlik a munka.

A Magyar Vöröskereszt építőanyagokkal, cementtel, homokkal, mésszel és élelmiszerrel segíti a május-júniusi belvízben megrongálódott házak tulajdonosait, illetve az otthonok újjáépítését Csongrád megyében. Hét településen 40 család kap támogatást.

A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete Zsombón hat családnak osztotta ki a segítségül hozott anyagokat. A következő hetekben pedig Domaszékre, Szatymazra, Csongrádra, Szentesre, Kiszomborra, Zákányszékre látogatnak el adományukkal.

Azok a családok kaphatnak támogatást, amelyeknek nem volt biztosításuk, sok gyermeket nevelnek, és szerény anyagi körülmények között. A segélyezésbe az idős embereket és a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket is bevonják, akik saját erejükből nem tudnák megoldani lakásaik helyreállítását.

Zsombó polgármestere a szerdai eseményen az MTI-nek elmondta: összesen tíz lakóházban keletkezett kár, s a legrosszabb, hogy vályogházakról van szó, melyek a felvizesedtek és még mindig nem száradtak ki. Így a kár továbbra is nehezen felmérhető. Az összedőléstől csak egy esetben kell tartani, azonban a kisebb károk is jelentősen megnehezítik az egyébként is nehéz sorsú emberek életét. A Vöröskereszt mellett az önkormányzat elsősorban munkával segíti a rászorulókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását