2024. április 28. - Valéria

Sólyom megy, Schmitt jön, de ma találkoznak

Ma délután találkozik egymással Sólyom László leköszönő és Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnök a Sándor-palotában. Ezzel a találkozóval - ahol mind a ketten rövid beszédet mondanak - zárul a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) átadás-átvétele.
2010. augusztus 5. csütörtök 08:25 - HírExtra
Az elnöki hivatal átadás-átvétele azóta zajlik, hogy az Országgyűlés június 29-én megválasztotta a Fidesz-KDNP jelöltjét Schmitt Pált köztársasági elnöknek.

Kiss Norbert, az elnöki hivatal jövendő társadalmi és kommunikációs hivatalvezetője még hétfőn az MTI-nek elmondta: Tari Sándor hivatalvezetőn keresztül Vajna Márton, a KEH jövendő külügyi hivatalvezetője és ő maga intézte a hivatal átadás-átvételét.

Az elnöki személycserével távozik a Köztársasági Elnöki Hivatal legtöbb munkatársa, közülük többen a közigazgatás más területén helyezkednek el, míg vannak olyanok, akiket az elnökváltás időpontjában felmentenek.

Kiss Norbert mindezek kapcsán az MTI-nek hétfőn azt mondta: a hivatalon belüli változtatásokra azért van szükség, mivel az más struktúrában fog tevékenykedni.

Schmitt Pál pénteken lép hivatalába ünnepélyes keretek között; az egyórásra tervezett ünnepségen az új államfő is beszédet mond majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 5. 13:31
Schmitt jobb Köztársasági elnök lesz, már csak azért is, mert rengeteg külföldi kapcsolattal rendelkezik, és ezeket fel is fogja használni az ország érdekében.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását