2022. május 24. - Eszter, Eliza

Pokolgépet robbantottak

Ír terroristák pokolgépet robbantottak kedden egy rendőrségi bázis mellett az észak-írországi Londonderryben; az épület megrongálódott, de áldozatok nincsenek.
2010. augusztus 3. kedd 17:01 - HírExtra
A rendőrség szerint az Ír Köztársasági Hadseregből (IRA) kivált szélsőségesek követték el a merényletet, amelyhez egy elrabolt taxit használtak. Ez idén a szakadár terroristák ötödik ilyen támadása. A hatóságok szerint az a céljuk, hogy megrendítsék az észak-írországi protestáns-katolikus koalíciós kormányzatot, amely három éve van hatalmon.

Londonderry rendőrfőnöke elmondta, hogy két álarcos terrorista fegyverrel kényszerített egy taxisofőrt, hogy vegyen fel egy pokolgépet, és a gépkocsit parkolja le a bázis mellett. A terroristák elmenekültek, a taxis pedig azonnal értesítette a rendőrséget.

Gyakorlatilag ugyanebben az időpontban a rendőrök kódolt telefonos figyelmeztetést kaptak a terroristáktól a pokolgépről. Még folyt a környék kiürítése, amikor a szerkezet működésbe lépett, mert rosszul adták meg a robbanás várható időpontját.

A pokolgép a szokásosnál sokkal kisebb volt; a támadók kézzel emelték be a taxi rakterébe. Korábban több száz kilogrammos eszközöket is használtak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását